top of page

Wat is het verschil tussen ontspannings-massage en massagetherapie?

Dat is een vaak gestelde vraag. Kort samengevat is een ontspanningsmassage erop gericht " je lichaam en geest te ontspannen", terwijl massagetherapie erop gericht is "je vraag te beantwoorden".

Toch zou een beetje meer uitleg op prijs worden gesteld. Lees hieronder alles over het verschil tussen een ontspanningsmassage en massagetherapie!

Wat is een ontspanningsmassage precies?

Het belangrijkste aspect van een ontspanningsmassage is, zoals de naam al zegt, ontspanning. De ontspanningsmassage is bedoeld om je lichaam en geest te helpen ontspannen en te herstellen. Vaak vallen patiënten tussen waken en slapen, of in een lichte slaap.

Hoewel het "voelen" van het lichaam of het "lichaamsbewustzijn" aan de orde kan komen, is dit geen doel op zich. Het is ook mogelijk dat de massage lichamelijke klachten verlicht of emoties losmaakt, met opluchting tot gevolg, wat een fantastische bijwerking kan zijn.

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie begint met een grondiger intake dan een ontspannende massage. De hulpvraag staat centraal bij massagetherapie. Cliënt en therapeut werken samen om ervoor te zorgen dat de juiste snaren worden bespeeld.

Een hulpvraag kan vele vormen aannemen. Het kan gaan over het verminderen van lichamelijke klachten, je minder gestrest voelen, meer energie of kracht willen, of gewoon meer ruimte of flexibiliteit creëren. Al met al kan een hulpvraag heel divers zijn. Het aantal sessies variëren ook afhankelijk van je behoeften.

Aan het begin van elke sessie is er tijd voor reflectie. Dit kan iets zijn als: Wat ben je tegengekomen tijdens of na een vorige sessie? Welke veranderingen heb je opgemerkt in je dagelijks leven? Wat zijn de resultaten van de lichaamsgerichte oefeningen waarmee je geëxperimenteerd hebt? Waar we het over hebben is natuurlijk afhankelijk van je hulpvraag.

Benieuwd hoe onze massagist je kan helpen met je wensen en doelen? Stuur ons dan een mailtje en wij gaan graag met jou in gesprek over jouw doelstellingen!


Comments


bottom of page