top of page

Wat is cupping?

Mensen gebruiken cupping al duizenden jaren om rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en andere problemen te verlichten. Cupping therapie houdt in dat er een zuigkracht wordt gecreëerd om bloed in de huid te trekken. Maar wat is het precies en welke voordelen heeft het voor het lichaam? Lees hieronder alles over cupping!


Wat is cupping?

Cupping wordt al duizenden jaren gebruikt om rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en andere aandoeningen te verlichten. Cupping therapie houdt in dat er een zuigkracht wordt gecreëerd om bloed in de huid te trekken. Een zorgverlener plaatst cups op je rug, buik, armen, benen of andere delen van je lichaam. In de cup trekt een vacuüm of zuigkracht de huid naar boven.


Hoe werkt cupping?

Door de zuigkracht van cupping wordt vloeistof in het behandelde gebied gezogen. Deze zuigkracht zet kleine bloedvaten (haarvaten) onder de huid uit en breekt ze open. Je lichaam behandelt het cupping-gebied als een verwonding. Het stuurt meer bloed naar het gebied om het natuurlijke genezingsproces te stimuleren.


Wat behandelt cupping?

Mensen gebruiken cupping meestal om aandoeningen te verlichten die pijn veroorzaken. Sommige mensen zeggen dat het ook helpt bij chronische (voortdurende) gezondheidsproblemen. Wat kun je behandelen met cupping?


Indicaties:

· Vermoeide, pijnlijke en overbelaste spieren

· Verlies van elasticiteit van de huid

· Fibromyalgie

· Kleine spatederen (zgn. spinnetjes)

· Pijn (algemeen of reumatische klachten/gewrichten)

· Regulering van het autonome zenuwstelsel

· Cellulite

· Ischias

· Migraine of hoofdpijn

· Slapeloosheid en stress

· Buikklachten, darmklachten

· Verminderde energie

· Vochtretentie, oedeem en lymfe stagnatie

· Onvruchtbaarheid

· Ontgiften

· Striae en littekenweefsel

· Artiris

· Verkoudheid en griep

· Rug en gewrichtspijn

· Hoest/astma (geeft verlichting bij taaislijmziekte)

· Na borstkanker oedeemtheraie (wel onder begeleiding van huidtherapeut)

· Fibrosis (wel onder begeleiding van huidtherapeut)


Indien je al langere tijd of vaak klachten hebt, kan het raadzaam zijn meerdere behandelingen te ondergaan.


Na de behandeling

Na de behandeling zal je ronde vlekken op de huid zien met een rode tot paarse kleur door het vacuüm trekken van de huid. Deze vlekken vervagen geleidelijk en verdwijnen na ongeveer een week, hoewel het soms wat langer duurt. Daarnaast raden wij ook aan om veel water drinken en je huid warm te houden om de afvoer van gifstoffen te bevorderen.Stuur ons een bericht voor de mogelijkheden van cupping bij CAP voor een geheel unieke, op maat gemaakte aanpak.

Comments


bottom of page