top of page

The importance of proteïn intake

Eiwit heeft geen introductie nodig. Je kent het waarschijnlijk al als één van de drie belangrijkste macronutriënten waaruit je voeding bestaat. Maar waar gaat het eigenlijk om bij eiwit en welke voordelen heeft het voor het lichaam? Lees hieronder de belangrijkste voordelen!


1. Eiwit is een belangrijke bouwsteen van botten, spieren, kraakbeen en huid. Sterker nog, je haar en nagels bestaan voor het grootste deel uit eiwit.


2. Je lichaam gebruikt het om weefsel op te bouwen en te herstellen.


3. Rode bloedcellen bevatten een eiwitverbinding die zuurstof door het hele lichaam transporteert. Dit helpt je hele lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft.


4. Ongeveer de helft van het eiwit dat je dagelijks binnenkrijgt, wordt gebruikt om enzymen aan te maken, die helpen bij de vertering van voedsel en de aanmaak van nieuwe cellen en lichaamschemicaliën.


5. Eiwit speelt een belangrijke rol bij de regulering van hormonen, vooral tijdens de transformatie en ontwikkeling van cellen in de puberteit.


Wens je meer informatie omtrent voedingsbegeleiding of wil je een persoonlijk traject bij ons volgen? Stuur ons een bericht!

Comments


bottom of page