Zoeken
  • CAP BELGIUM

MetCon, wat is dat?Laten we beginnen bij het begin. MetCon is een uniek kracht en conditietrainingsprogramma. Een variant van de Crosstraining. Het doel van dit programma is om in een relatief kortere tijd je workout af te werken met hoge intensiteit.

Metcon staat voor ‘Metabolic Conditioning’. De laatste jaren is het zeer populair geworden, ook bij ons. Het is de bedoeling om in een kortere tijd je volledige workout af te werken en dit wilt zeggen dat je minder energie kwijt bent maar je moet ook minder vragen van je metabolisme. Het klinkt als muziek in de oren, we hebben enkele weken geleden een blogbericht gemaakt om aan te tonen dat je wel tijd hebt om te sporten. We zijn ervan overtuigt dat je wel degelijk tijd hebt om te sporten en met dit revolutionair programma ben je er enerzijds in een mum van tijd terug van af, anderzijds ben je terug fit.

De hamvraag is nu wel, hoe werkt het? Het is niet moeilijk, wij willen trainen in circuitvorm met hoge intensiteit op deze manier heb je weinig rustpauze en ben je efficiënt bezig. Zoals al eerder gezegd vraag je veel minder energie (dat kan je houden voor op de werkvloer 😉) maar desalniettemin vraag je ook minder aan je metabolisme. Dit zijn twee pluspunten, natuurlijk zouden we CAP niet zijn als we nog een pluspunt achter de hand hebben. Je verliest wel degelijk vet hiermee. Door dat je weinig rust neemt en met hoge intensiteit traint zal je op de lange termijn meer vet verliezen.

Dus we geven jullie niet twee maar drie voordelen om MetCon bij ons te komen proberen! Tot eind december kan je nog een volledige week op onze kosten de MetCon training meevolgen.

152 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven