Is slaap een belangrijke factor?Na alles wat je de voorbije dag hebt gedaan, is slaap een zeer belangrijke factor voor het herstel van lichaam en geest. Afhankelijk van je eigen recuperatievermogen, snelheid en hoe intensief je inspanningen waren tijdens de dag heeft ons lichaam meer of minder slaap nodig.

Het is logisch dat sporters meer vragen van hun lichaam dan minder actieve mensen. Amateurs, alsook professionele sporters hebben nood aan een goede nachtrust. Slaap en sport zijn aan elkaar verbonden, dus je probeert best genoeg te slapen. Spieren worden belast en vragen de spiercellen meer energie te maken dus heeft men meer tijd nodig om te recupereren.

We hebben minstens 6 à 7 uur slaap per nacht nodig om ons fysiek en mentaal goed te voelen. Sport vergt mentaal ook veel inspanning, het vraagt doorzettingsvermogen van de geest om lichamelijke activiteiten vol te houden en het jouw sportprestaties bereiken. Krijg je te weinig slaap, dan merk je snel dat je minder presteert.

​Dus om op jullie vraag te beantwoorden of slaap een belangrijke factor is? JA! Daarom hebben we nog enkele tips om je slaap te verbeteren: Probeer voordat je gaat slapen vijf minuten te ontspannen, verzet je gedachten. Denk aan niet stressvolle dingen.Drink niet te veel water/frisdrank voor je gaat slapen, dat moet er ook weer uit ‘s nachts. Probeer (bijna) iedere dag iets van sport te doen om jezelf uit te putten. Ik denk niet dat je slecht slaapt na onze crosstraining 😉.Hou vast aan ritmes. Probeer iedere dag rond hetzelfde uur naar je bed te gaan om te slapen.

Heb je nog vragen? CAP is er altijd voor jullie! 

58 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven