top of page

HET BESTE HALEN UIT HET OFF-SEASON


Sommige mensen denken misschien dat het "off-season" voor sport een tijd is om te ontspannen en te vergeten over sporten, goed eten, en al het andere dat ermee te maken heeft.


Maar het off-season kan ook worden gebruikt om vooruit te komen en de nodige aanpassingen of verbeteringen aan te brengen, zodat je je voorbereid voelt en een strategie hebt wanneer het seizoen begint.


Hier zijn 5 tips voor een betere aanpak buiten het seizoen:


#1 Vraag een seizoensevaluatie aan bij je trainer of coach.

Hoe heb je het hele seizoen gepresteerd? Welke vaardigheden moet je nog ontwikkelen?


Vraag je coach of trainer hoe je tijdens het seizoen hebt gepresteerd en hoe je je vaardigheden kunt verbeteren. Communiceer, wees ontvankelijk voor kritiek en suggesties.


#2. Oefen game-specifieke bewegingen

Oefening baart kunst, luidt het gezegde. Je spel kan sterk verbeterd worden door regelmatig basketbalbewegingen en technieken te oefenen. Oefen je beste technieken en word beter in de technieken die je moeilijk vindt, zoals de correcte bounce pass of de reverse pivot.


#3 Trainen met skill coach

Het spreekt voor zich dat trainen met een ervaren skill coach het beste is. Een speler kan de volgende voordelen halen uit het trainen met een skill coach:


- kan werken aan details

- kan je motiveren om het beste uit jezelf te halen

- kan bekijken hoe je aan je mindere punten kunt werken voor volgend seizoen


Basketbalvaardigheden kunnen worden verbeterd door alleen te trainen, maar trainen met een skill coach kan je helpen je spel te analyseren en je spel echt te verbeteren.


#4 Blijf consistent

Consistentie kan soms een uitdaging zijn om vol te houden. Dit is een van de belangrijkste argumenten voor een basketballer om buiten het seizoen te trainen.


Maak voor het tussenseizoen een haalbaar en ideaal trainingsschema en volg dat op. Om je spel op het veld consequent te verbeteren en te verbeteren, moet je je strikt houden aan het trainingsschema dat je zelf of je coach heeft opgesteld.


#5 Relax!

Basketballers moeten ook wat vrije tijd nemen om hun lichaam te laten rusten en herstellen, zodat ze op hun best kunnen spelen. Overtraining zonder voldoende rust kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Voor het begin van een nieuw actief seizoen is het het beste om tot rust te komen.


Na een veeleisend seizoen of een veeleisende training kan wat vrije tijd uw lichaam helpen herstellen van vermoeidheid en eventuele blessures. Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid kan je basketbalkwaliteiten, vaardigheden en scherpte op het veld aanzienlijk verbeteren.


Voordelen

Training bevordert discipline, en discipline is een belangrijk onderdeel van succes. Het is mogelijk om in het tussenseizoen een sterke basis van kracht, snelheid en nauwkeurigheid op te bouwen. De conditioneringstechnieken kunnen worden verbeterd door te leren hoe je deze vaardigheden op de juiste manier gebruikt.


Spelers, coaches en trainers kunnen allemaal hun vooruitgang en verbeteringen bijhouden door het gebruik van trainingsdoelen. Hiermee kunnen de sterke en zwakke punten van een speler worden bepaald, die in het trainingsprogramma kunnen worden aangepakt.


Buiten het seizoen probeert CAP het gevoel van eigenwaarde van de spelers, basketbalkennis en -tactiek, maar ook teamwork en sportiviteit te verbeteren.


Wij bieden top-notch kampen en trainingen die je basketbal grondbeginselen kunnen versterken, je spel verbeteren, en je fysieke conditie verbeteren.


Klik hier om informatie in te winnen en de mogelijkheden te verkennen!

ความคิดเห็น


bottom of page