top of page

5 GEHEIMEN VOOR EEN BETERE GOLFSWING

Iedereen zoekt naar het "geheim" om golf gemakkelijk te maken. De waarheid is dat er geen magische zet is, maar er zijn wel een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen om vrijwel direct je spel te verbeteren.


Lees hieronder onze top 5 golf swing tips om je spel te verbeteren!


1. Bepaal je balans

Controleer je balans voordat je zelfs overweegt je backswing te beginnen. Je moet een stabiel centrum van zwaartekracht behouden terwijl je los genoeg blijft om door elke fase van je swing te bewegen.


2. Ontspan je greep

Een strakke, gespannen grip hoort niet thuis in je spel. Haal diep adem, ontspan, en maak je vingers iets losser voor je de volgende keer dat je swingt.


3. Het gaat allemaal om finesse, niet om kracht

Het kan verleidelijk zijn om elk grammetje spier in je swing te gebruiken, maar weersta die drang. Als je te veel extra kracht toevoegt, is het veel gemakkelijker om je doel te missen. Concentreer je in plaats daarvan op precisie. Je zult verbaasd zijn hoe weinig fysieke inspanning er nodig is om je bal te lanceren.


4. Hou je ogen op de bal

Wat is het geheim van een goede follow through? Je ogen op de bal houden.


Als je je ogen van de bal afhaalt, zelfs op het allerlaatste moment, zul je geen volledige swing maken en je doel missen. Hou je hoofd gericht op die bal totdat hij tot stilstand komt op de green.


5. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Er is geen vervanging voor consequent oefenen als je echt wilt verbeteren. Wanneer je de kans hebt, ga dan aan je swing werken.
Weet je niet zeker of je golfspel optimaal is? Heb je vragen of gewoon extra ondersteuning nodig? Stuur ons een mail en wij beantwoorden met plezier al je vragen!

Comments


bottom of page