#01 WOM & MOM


Photo by Cédric Warlop, CMEDIA

De WOM van deze maand gaat als volgt:


FOR TIME

1000 singles


EVERY 100 SINGLES

12 squats 

8 v ups

4 push ups

KUNSTMATIGE ZOETSTOFFEN ZOALS ASPARTAAM ZIJN SLECHT VOOR  DE GEZONDHEID.

Er is heel wat controverse rond zoetstoffen zoals aspartaam. Nochtans wordt aspartaam jaarlijks meerdere keren onderzocht, met als conclusie dat het perfect veilig is voor menselijke consumptie, met de voorwaarde dat het met mate geconsumeerd wordt. De mogelijke bijwerkingen waarover je soms leest, werden vastgesteld bij proeven met ratten. Hierbij werden hoeveelheden gebruikt die een mens nooit zou kunnen innemen. Of drink jij wel zo’n 2000 blikjes per dag, voor de rest van je leven? Aspartaam blijft bovendien maar een korte periode in het lichaam aanwezig en wordt dus volledig afgebroken.

Meer nog, kunstmatige zoetstoffen kunnen in het kader van gewichtsverlies zelfs een positief effect hebben. Een blikje Coca-Cola Zero bevat geen calorieën, een gewone Coca-Cola ongeveer 139. Als je zin hebt in een frisdrankje en je kiest voor de Zero-optie, dan consumeer je dus al snel heel wat minder calorieën. Dat heeft een serieuze invloed op het totaal aantal calorieën die je op een dag binnenkrijgt.

Een leuk weetje: de stof aspartaam vinden we ook terug in bosbessen. We weten allemaal hoe lekker die zijn.Wens je graag meer informatie over onze facility? Stuur ons gerust een berichtje!


CAP

127 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven